Οι Αθηναίοι ανακαλύπτουν το carpooling!

Η Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ήταν μια δύσκολη μέρα για την Αθήνα. Όλα τα Μέσα Μεταφοράς συμμετείχαν σε 24ωρη στάση εργασίας και έτσι το μόνο μέσο για την μετακίνηση των Αθηναίων ήταν τα ΙΧ αυτοκίνητα. Στις 8 περίπου το πρωί προτείναμε μέσω twitter κάτι που αν είχε υποστήριξη θα μπορούσε να κάνει τη μέρα καλύτερη για πολλούς συμπολίτες μας.

Carpooling ή στα ελληνικά «συνεπιβατισμός» είναι η πρακτική κατά την οποία κάποιος που ταξιδεύει μόνος με το αυτοκίνητό του, δέχεται και άλλους επιβάτες γνωστούς ή άγνωστους, με σκοπό να μοιραστεί τα έξοδα του ταξιδιού ή στην όπως στην περίπτωση μας να πραγματοποιήσει τη διαδρομή του όταν κανένα άλλο μέσο μεταφοράς δεν κυκλοφορεί.

Η πρωτοβουλία μας για την προώθηση του carpooling ήταν άκρως επιτυχημένη με εκατοντάδες μηνύματα με το hashtag (ετικέτα του twitter) #carpoolgr, και πολλούς ικανοποιημένους carpoolers. Πολλά μηνύματα ενθάρρυναν τη συνέχιση του #carpoolgr και τις ημέρες που κυκλοφορούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Διαβάστε το χρονικό της ημέρας στο storyful: Οι Αθηναίοι ανακαλύπτουν το carpooling!

Ήταν η πρώτη φορά που το carpooling οργανώθηκε μέσω twitter ωστόσο δεν είναι εντελώς ασυνήθιστη πρακτική στην Αθήνα. Πολλές εταιρίες ενθαρρύνουν τους εργαζόμενούς τους  να μετακινούνται προς την εργασία τους με αυτό τον τρόπο, ενώ και διαδικτυακά υπάρχουν ανάλογες πρωτοβουλίες. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε:

  • carpooling.gr – Το πρώτο ελληνικό site για το carpooling
  • pamemazi.gr – Σύμφωνα με το site, η μεγαλύτερη βάση συνεπιβατισμού στην Ευρώπη
  • carpooling.ntua.gr  – Πρωτοβουλία για το carpooling από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Για το #carpoolgr έγραψαν:

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter

Προσοχή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αντιγραφή κειμένων από το athenstransport.com χωρίς άδεια και αναφορά πηγής.

2 Comments

  1. Γειά σας.
    Μας επιτρέπετε να αναδημοσιεύσουμε το πολύ ενδιαφέρον παρόν άρθρο σας και στο ιστολόγιό μας με πλήρη αναφορά στην Πηγή & παράθεση ενεργών links;

    Ευχαριστούμε πολύ.

    Αναμένουμε απάντησή σας.

    Φιλικά Χαιρετίσματα,
    ΒlackΜediterraneanPirate-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
    http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com

Comments are closed.