Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Πληροφορίες για απεργίες και διακοπές κυκλοφορίας στο  https://athenstransport.com/strikes

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 1 Μαΐου 2012.

Τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 7:30 π.μ. – 22:00. Τα οχήματα θα εξέλθουν από το αμαξοστάσιο από τις 7:00 το πρωί και η κυκλοφορία τους θα έχει αποκατασταθεί έως και 1 ώρα αργότερα. Το βράδυ, τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00.

Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος  και το Τραμ θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τις 8:00 π.μ. λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 θα πραγματοποιούνται μέχρι το σταθμό Δουκ. Πλακεντίας λόγω της απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ.

Για όλο το 24ωρο ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού σε όλη χώρα λόγω απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. (Εξαιρούνται τα τουριστικά τρένα: Βόλος – Μηλιές, Κατάκολο – Ολυμπία και Διακοφτό – Καλάβρυτα).

Στο λιμάνι του Πειραιά θα επέλθουν ακυρώσεις και μεταβολές δρομολογίων των πλοίων λόγω 24ωρης απεργίας σωματείων εργαζομένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, «βασικό αίτημα είναι η ανατροπή των μνημονικών πολιτικών και της δανειακής σύμβασης. Η επαναφορά των εργασιακών κατακτήσεων και το σπάσιμο όλων των δεσμών που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και η τρόικα».

Ακολουθείστε το @AthensTransport στο twitter για να παραμείνετε ενημερωμένοι.

Πηγές: Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, Σωματεία ΣΤΑΣΥ

Πριν αφήσετε σχόλιο, παρακαλώ διαβάστε: Απεργίες στην Αθήνα – Συχνές ερωτήσεις

Creative Commons License 

Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0.