Επιστροφή στην Αθήνα: Η κατάσταση των Μέσων Μεταφοράς

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού, οι περισσότεροι Αθηναίοι επιστρέφουν στην πόλη και την καθημερινότητά τους, που περιλαμβάνει και τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μεταφοράς. Θα προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκοινωνίες στο τέλος της θερινής περιόδου.

Λεωφορεία – Τρόλεϊ

Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (Γραμμή 1 Μετρό)
  • Τα δρομολόγια διεξάγονται σε όλο το μήκος της γραμμής από Πειραιά έως Κηφισιά, με μετεπιβίβαση στο σταθμό Ομόνοια.
  • Από τις 7 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου οι συρμοί ΔΕΝ πραγματοποιούν στάση στην αποβάθρα προς Κηφισιά του σταθμού Μοναστηράκι. Οι επιβάτες εξυπηρετούνται από την αποβάθρα προς Πειραιά, μετά από αναστροφή στο σταθμό Ομόνοια.
  • Τα έργα στο τμήμα Μοναστηράκι – Θησείο συνεχίζονται μετά από πολύμηνη διακοπή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το πράσινο φως για την κατάχωση του Βωμού των 12 θεών και τη συνέχιση των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο νέο εμπόδιο, όλα τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 2-3 μηνών και η γραμμή 1 του Μετρό θα λειτουργεί χωρίς προβλήματα.
Μετρό
  • Μέχρι και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου θα ισχύει το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων. Δείτε αναλυτικά τις συχνότητες δρομολογίων:  Συχνότητες δρομολογίων Μετρό.
  • Επεκτάσεις προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι: Αν και το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε της συμβάσεις της Siemens τον Ιούνιο, η υπογραφή τους από τον Υπουργό Υποδομών εκκρεμεί μέχρι και σήμερα.  Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις εξελίξεις σχετικά με τις επεκτάσεις του Μετρό: Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος.
Τραμ
  • Μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη θα ισχύουν θερινά δρομολόγια. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια ανά ημέρα και στάση: Δρομολόγια Τραμ
Προαστιακός
Ποδήλατα
Πολλές ήταν οι ευχάριστες ειδήσεις για τους ποδηλάτες αυτό το καλοκαίρι:
Χρήσιμα
Άλλες Ειδήσεις
Πηγή: Η φωτογραφία είναι του χρήστη anafreitas του flickr και διανέμεται με την άδεια CC BY 2.0

 

Για περισσότερες ειδήσεις σχετικά με τα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας, ακολουθήστε το @AthensTransport στο twitter