Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Τραμ

0
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επέλθουν το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2024 στα δρομολόγια του Τραμ λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης του Δήμου Γλυφάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ. τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ “Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά” από τις 17:00 έως τις 24:00 θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση “Παλαιό Δημαρχείο” (Π. Δημαρχείο –...

Χρυσοχοΐδης: Wifi και στα Λεωφορεία, μπάρες στο Μετρό μέσα στο 2014

Share

    O υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε χτες Κυριακή στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων σχετικών με τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

    Για το ίντερνετ σε λεωφορεία: «Το επόμενο χρονικό διάστημα, περίπου 100 έως 150 λεωφορεία της Αττικής  θα είναι με ελεύθερο internet ούτως ώστε αυτά τα λεωφορεία που πηγαίνουν τα παιδιά, τους σπουδαστές στου Ζωγράφου, στο Αιγάλεω ή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά να μπορούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, όση ώρα είναι η διαδρομή να μπορούν να έχουν ελεύθερο internet».

    Για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις μπάρες στο μετρό: «Υπάρχει ένας διαγωνισμός, θα τελειώσουμε σε λίγους μήνες, θα έχουμε και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, θα έχουμε και τις μπάρες για την ακύρωση. Το α’ εξάμηνο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Στα μετρό πιο γρήγορα ακόμα. Στο δε μετρό κάνουμε μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να μπορεί κανείς με την πιστωτική του κάρτα σε λίγους μήνες, να μπορεί να μπαινοβγαίνει».

    Για το σύστημα τηλεματικής στα λεωφορεία: «Το επόμενο διάστημα, το αργότερο στο α’ εξάμηνο του 2014, θα έχουμε όλο το σύστημα των στάσεων όπου θα υπάρχει πληροφόρηση και ακρίβεια στην έλευση του λεωφορείου. Θα μπορεί λοιπόν ο επιβάτης να ελέγχει και εκεί αλλά και από το κινητό του. Η παραβίαση [μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση του λεωφορείου] θα σημαίνει και κυρώσεις».

    Για τις πιλοτικές γραμμές λεωφορείων που περνούν στην ώρα τους: «Έχουμε φτιάξει ορισμένες πιλοτικές γραμμές και είμαι περήφανος όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί αυτοί οι οποίοι είναι σ’ αυτές τις πιλοτικές γραμμές, εννοώ οδηγοί, σταθμάρχες, μηχανικοί, οι ίδιοι άνθρωποι είναι περήφανοι. Οι 4 πιλοτικές γραμμές που έχουμε αυτή τη στιγμή δουλεύουν υπέροχα, χωρίς να έχουμε ακόμα ηλεκτρονική κάλυψη».

    Για τις επεκτάσεις του Μετρό: «Έχουμε τρία θέματα εκεί τα οποία δεν έχουμε κλείσει ακόμα. Το ένα είναι η γραμμή 4, δηλαδή Ευαγγελισμός – Γαλάτσι, εδώ αφορά εργατικές συνοικίες, λαϊκές συνοικίες όπως είναι η Κυψέλη, όπως είναι η Λαμπρινή, τα Πατήσια, μέχρι το Γαλάτσι. Είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε. 7 χιλιόμετρα. Και θα διακινούνται καθημερινά 160.000 άνθρωποι. Είναι έτοιμη η μελέτη.

    Ένα δεύτερο έργο είναι ένα εκπληκτικό έργο που προσωπικά το έχω σα μια μεγάλη προτεραιότητα, να επεκτείνουμε το μετρό από το Ελληνικό στη Γλυφάδα με δυο στάσεις και να βγαίνουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη παραλιακή, δηλαδή να συνδέσουμε τα νότια προάστια και να βγούμε πλέον στην παραλιακή και έτσι θα συνδέσουμε και με το τραμ.

    Και τρίτον, είναι το έργο επίσης το οποίο αφορά λαϊκά προάστια, κλασικά λαϊκά προάστια της Δυτικής Αθήνας, Περιστέρι και Ίλιον, τρεις στάσεις, είναι ένα έργο σχεδόν ώριμο που μπορεί να δημοπρατηθεί σε λίγους μήνες. Αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες εβδομάδες».

    Για ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων: «Παρά τη μνημονιακή υποχρέωση  δε θα γίνει αύξηση των εισιτηρίων. Πρώτον, βρήκαμε χρήματα τα οποία μας οφείλουν άλλα Υπουργεία, από το κοινωνικό έργο που ασκούν αλλά δεν πληρώνονται οι εταιρείες που κάνουν τη μεταφορά, και δεύτερον κάναμε εξοικονομήσεις πολύ σπουδαίες πάλι με τους εργαζομένους και τις Διοικήσεις».

    Για τις συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ: «Το Υπουργείο έχει την τύχη, την ατυχία τώρα, να έχει πάρα πολλές ΔΕΚΟ, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ, συμπεριλαμβάνονται και πολλές κατασκευαστικές εταιρείες.  Η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή και θα γίνει, είναι μια σοβαρή αξιολόγηση των δομών και ταυτόχρονα των αναγκών και αξιολόγηση του προσωπικού, έτσι ώστε να φύγουν αυτοί οι οποίοι δεν είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία των Οργανισμών αυτών και για τη λειτουργία των δραστηριοτήτων. Υπάρχουν Οργανισμοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή παρέχουν έργο σημαντικό, ωστόσο είναι διάσπαρτοι όπως είναι για παράδειγμα η ΕΡΓΟΣΕ, το ΤΕΟ, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας,  η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ,  η ΕΓΝΑΤΙΑ. Όλοι αυτοί οι Οργανισμοί χρειάζονται μία ανασύνταξη, μια αναδιοργάνωση και χρειάζονται τελικώς να υπάρχουν εξοικονομήσεις γιατί πολλοί απ’ αυτούς υπηρετούσαν κάποιο σκοπό κάποια εποχή. Αυτή τη στιγμή δε χρειάζονται.»

    Για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: «Ο ΟΣΕ δεν πωλείται. Είναι ο διαχειριστής και ο συντηρητής της γραμμής. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει, τη συντήρηση εννοώ, κι ένας ιδιώτης. Δε λέω ότι θα γίνει, λέω τι θα μπορούσε να γίνει. Αυτή τη στιγμή, αυτά τα οποία έχουν βγει προς ιδιωτικοποίηση είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλαδή τα τρένα, η καθημερινή δραστηριότητα των τρένων η οποία είναι επιβατική και εμπορευματική αύριο προκειμένου να πάμε από τον Πειραιά – Θεσσαλονίκη και στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Ήδη αυτή τη στιγμή η συμφωνία Hwellet Packard με την Cosco δίνει ένα τεράστιο αντικείμενο. Πιστεύω ότι αυτή είναι η μελλοντική αν θέλετε προοπτική και αυτή είναι η μελλοντική θέση της Ελλάδας. Ήδη έχουν υποβληθεί οι πρώτες προσφορές και το α’ εξάμηνο του 2014 θα υπάρχει ο νέος ιδιοκτήτης ο οποίος θα συνδέει τη γραμμή από τον Πειραιά προς τη Θεσσαλονίκη και Κεντρική Ευρώπη. Η άλλη εταιρεία, η ΕΕΣΣΤΥ, δηλαδή η Εταιρεία Συντήρησης, επίσης πωλείται πάει για ιδιωτικοποίηση και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

     Πηγή: Υπουργείο Υποδομών

    Creative Commons License

    Το παραπάνω κείμενο παρέχεται με άδεια 
    Creative Commons: Αναφορά Δημιουργού – Παρόμοια Διανομή 3.0

 
 

Διαβάστε Περισσότερα