Ένα βήμα πιο κοντά στην προσφορά ασύρματου internet ίσως να βρίσκονται οι συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς ο ΟΑΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάθεση εκτέλεσης τεχνικοοικονομικής μελέτης ευρυζωνικότητας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το συνολικό κόστος για τον ΟΑΣΑ είναι 14.880 ευρώ.
Εν έτει 2017 το διαδίκτυο δεν είναι πολυτέλεια αλλά ένα απαραίτητο αγαθό, αλλά οι συγκοινωνίες της Αθήνας έχουν μείνει αρκετά πίσω. Αυτή τη στιγμή, σύνδεση στο διαδίκτυο προσφέρεται από το 2013 σε λιγότερους από 10 σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ και μόνο εκεί.
Ήταν αποτέλεσμα διαγωνισμού ο οποίος είχε αρχικά εξαγγελθεί τον Ιούλιο του 2011 από τον τότε Υπουργό Υποδομών κ. Ραγκούση και προέβλεπε τη λειτουργία του μέσα σε ένα χρόνο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2012. Κατοχυρώθηκε στην εταιρεία HELLAS ON LINE (σήμερα πλέον έχει συγχωνευτεί με τη Vodafone) με συνολικό συμβατικό τίμημα 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου. Το σύστημα μπήκε σε δοκιμαστική λειτουργία μόλις τον Οκτώβριο του 2013 επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με συνολική καθυστέρηση σχεδόν 2 ετών.
Από τότε, ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αρχίσει να προαναγγέλλει την επέκταση του συστήματος, με εγκατάσταση δωρεάν Wifi σε 150 λεωφορεία, η οποία αμέσως μετά ξεκίνησε πιλοτικά σε 15 μόνο οχήματα. Το υπουργείο συνέχισε να υπόσχεται την επέκταση του συστήματος σε 1200-1500 λεωφορεία (!) αλλά ο σχετικός διαγωνισμός τελικά δεν προκηρύχθηκε ποτέ.
Τα τελευταία δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακίνησε το θέμα (όχι ότι έγιναν και πολλά σε άλλους τομείς, οι συγκοινωνίες εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάρρευση), και μόνο τώρα φαίνεται το Wifi στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να επανέρχεται στο προσκήνιο.
Το αν αυτή τη φορά θα γίνει κάτι ή θα μείνουμε και πάλι με υποσχέσεις, θα το δούμε στην πράξη μέσα στους επόμενους μήνες.