Την άνοιξη του 2016, όταν το σύστημα της τηλεματικής των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αθήνας έμπαινε σε λειτουργία με αργούς, πολύ αργούς ρυθμούς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υποσχόταν πως η κατάσταση γρήγορα θα βελτιωθεί.
Σήμερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΟΑΣΑ, οι περισσότεροι επιβάτες φαίνεται πως είναι ικανοποιημένοι από την τηλεματική. Έρευνες όπως και αυτή βέβαια αποτελούν άλλοθι για όσους θέλουν να υποστηρίξουν πως όλα λειτουργούν άριστα και το σύστημα δεν σηκώνει άλλη βελτίωση. Όσοι όμως κυκλοφορούν καθημερινά με τα λεωφορεία γνωρίζουν πολύ καλά για τα λεωφορεία-φαντάσματα, τις λάθος ενδείξεις της τηλεματικής και τις στάσεις που έχουν τοποθετηθεί εντελώς λάθος.
Κάτι άλλο που μυστηριωδώς ξεχάστηκε από τότε ήταν η υπόσχεση για εγκατάσταση περισσότερων «έξυπνων στάσεων» σε όλη την Αττική πέρα των 1.000 (αν είναι όντως 1.000, δεν έχουμε δει κάποια λίστα) που έχουν ήδη τοποθετηθεί.
Επίσης, ξεχάστηκε και η υπόσχεση για διασύνδεση του συστήματος με την τηλεματική του Τραμ ώστε τα δρομολόγια και αυτού του μέσου να εμφανίζονται στην εφαρμογή.
Γιατί οι δύο αυτές υποσχέσεις δεν έχουν γίνει πραγματικότητα; Γιατί πολύ απλά ποτέ δεν προβλέποταν να γίνουν από τη σύμβαση για το έργο της τηλεματικής. Η προσθήκη στάσεων ή η επέκταση του συστήματος ώστε να περιλαμβάνει και το τραμ θα έπρεπε να γίνει αντικείμενο νέου διαγωνισμού, αλλά, ως γνωστόν, λεφτά δεν υπάρχουν.
Δεν είναι τόσο το ότι είμασταν σίγουροι ότι όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα (έχουμε άλλωστε ακούσει και άλλα ψέματα από τις σημερινές ηγεσίες του υπουργείου Υποδομών και των συγκοινωνιών της Αθήνας). Είναι όμως ενδεικτικό του πόσο εύκολα δίνονται υποσχέσεις για μικρά ή μεγάλα έργα τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν λεφτά ακόμα και για τα απολύτως αναγκαία.