Ξεκίνησαν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Χαϊδαρίου

Ξεκίνησαν από χτες Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 τα δρομολόγια της πρώτης γραμμής της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Χαΐδαρίου. Στη γραμμή, που συνδέει το νοσοκομείο Αττικό με το σταθμό Αγία Μαρίνα του Μετρό έχουν δρομολογηθεί δύο λεωφορεία τα οποία ο δήμος έχει μισθώσει από τον ΟΑΣΑ.

Η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου υλοποιείται μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Μεταξύ των επιβατών του πρώτου δρομολογίου ήταν  και ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, συνοδευόμενος από  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Καρατζαφέρη και τον Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΧ Μάριο Χριστόπουλο.

Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα διεξάγονται ανά μία ώρα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και το Σάββατο και από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα τις Κυριακές και τις αργίες.

Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

Οι στάσεις της Γραμμής 1 είναι:

Από Νοσοκομείο Αττικό προς σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα: ΑΤΤΙΚΟΝ – ΚΕΔΒ – ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ- ΓΕΦΥΡΑ – ΛΕΩΝΙΔΑ- ΡΟΔΟΥ- ΑΙΘΡΙΟ- ΑΚΡΙΤΑ- ΑΤΤΙΚ- ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ- ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

Από σταθμό Αγία Μαρίνα προς Νοσοκομείο Αττικό: ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ – ΣΤΡΟΦΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ- ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ- ΑΤΤΙΚ – ΑΚΡΙΤΑ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ- ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ- ΠΑΛΑΤΑΚΙ- ΙΚΑΡΩΝ- ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ- ΦΑΒΙΕΡΟΥ- ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ- ΑΤΤΙΚΟΝ

Στις αρχές του 2021 αναμένεται να ξεκινήσει η πιλοτική γραμμή Δάσος – Κέντρο Χαϊδαρίου η οποία θα λειτουργεί με προκράτηση θέσης μέσω εφαρμογής ή τηλεφωνικής κλήσης, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν δρομολόγια και σε άλλες δύο γραμμές, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι συνοικίες του Χαϊδαρίου, συμπεριλαμβανομένου του Δάσους, του Δαφνιού και της Αφαίας.

Για τις ανάγκες τους θα χρησιμοποιηθούν τρία καινούρια λεωφορεία που εξασφάλισε ο Δήμος μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος». Οι μετακινήσεις θα είναι δωρεάν για όλους.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*