Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

0
Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη. Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το...

Τρεις τραυματίες σε σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με φορτηγό – Έκλεισε το τμήμα Οινόη – Χαλκίδα

Share

    Ενημέρωση 31 Ιουλίου:

    Κανονικά κινούνται σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου τα δρομολόγια του Προαστιακού αφού άνοιξε το τμήμα Οινόη – Χαλκίδα.


    Τρεις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης συρμού του Προαστιακού της Αθήνας με φορτηγό όχημα στην περιοχή της Αυλίδας, κοντά στη Χαλκίδα, το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουλίου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση.

    Σύμφωνα με την Hellenic Train, ένα φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του στον περιφερειακό δρόμο και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 του Προαστιακού που είχε αναχωρήσει από τη Χαλκίδα με προορισμό την Αθήνα.

    Οι 130 επιβάτες απεγκλωβίστηκαν με το τρένο με τη βοήθεια πυροσβεστών, ενώ στο σημείο στάλθηκαν και λεωφορεία για τη μεταφορά των επιβατών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Hellenic Train είχε ανακοινώσει πως δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

    evima.gr

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οδηγός της νταλίκας η οποία κατέληξε στις γραμμές συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνες παρεμβάσεις στις συγκοινωνίες, βάσει του υπ. αρθμ. 291 άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Στον οδηγό έγινε αιμοληψία ενώ το αλκοτέστ έδειξε πως δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως και ο μηχανοδηγός. Όπως υποστήριξε, έσκασε ένα λάστιχο του φορτηγού με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του, ενώ η σύγκρουση με το τρένο έγινε 4 λεπτά αργότερα.

    Μέχρι νεοτέρας, οι συρμοί του Προαστιακού θα κινούνται στο τμήμα Αθήνα – Οινόη, ενώ τα δρομολόγια στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα θα γίνονται με λεωφορεία. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα