Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

0
Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη. Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το...

Δήμος Αθηναίων: Προειδοποίηση για απάτη μέσω facebook με δωρεάν κάρτες μετακίνησης στις συγκοινωνίες

Share

    Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων εφιστά την προσοχή των πολιτών με αφορμή δημοσίευση στο facebook η οποία υπόσχεται δωρεάν μετακινήσεις στους δημότες ως δήθεν ένα νέο μέτρο που θέτει σε εφαρμογή η δημοτική αρχή.

    Ο Δήμος Αθηναίων διευκρινίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη δημοσίευση, ενώ σημειώνεται πως οι επίσημες ανακοινώσεις και ενέργειες του Δήμου Αθηναίων θα επικοινωνούνται αποκλειστικά και μόνο μέσω των επίσημων καναλιών του όπως ο επίσημος ιστότοπος και οι αναγνωρισμένες του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Τους τελευταίους μήνες, ανάλογες δημοσιεύσεις οι οποίες υπόσχονται δωρεάν ή πολύ φθηνές μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες της Αθήνας ή άλλων πόλεων (προφανείς προσπάθειες για την υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών) έχουν κατακλύσει το facebook.

    Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ΟΑΣΑ με ανακοίνωσή του ζητούσε την προσοχή του επιβατικού κοινού για απόπειρα εξαπάτησης στα Social Media με την παράνομη χρήση της επωνυμίας του οργανισμού, ενώ μόλις τον Ιούλιο υπήρξε νέα ανακοίνωση για παρόμοια απάτη.

    Σημειώνεται ότι σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις χρησιμοποιείται η εικόνα της κάρτας Ath.ena Card του ΟΑΣΑ, ενώ τα αντανακλαστικά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μόνο γρήγορα δεν είναι, αφού οι δημοσιεύσεις αυτές συνήθως παραμένουν ορατές για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα