Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

0
Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη. Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το...

Τέλος στην αγορά εισιτηρίων από οδηγούς στις γραμμές express του Αεροδρομίου

Share

    Οι επιβάτες στις λεωφορειακές γραμμές Express του Αεροδρομίου δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων από τους οδηγούς των οχημάτων αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ.

    Έτσι, όσοι μετακινούνται με τις τέσσερις συγκεκριμένες γραμμές από ή προς το Αεροδρόμιο, θα πρέπει να έχουν φροντίσει για την αγορά του κατάλληλου κομίστρου αξίας 5,50 ευρώ (ή 2,70 ευρώ για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου) πριν από τη μετακίνησή τους, μέσω των εκδοτηρίων ή των εκδοτικών μηχανημάτων που βρίσκονται στην αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής Express Αεροδρομίου, είτε σε ένα ενδιάμεσο στάδιο της διαδρομής.

    Επιπλέον, από τον περασμένο Απρίλιο έχει ξεκινήσει η πιλοτικά από τις λεωφορειακές γραμμές Express του Αεροδρομίου η δυνατότητα πληρωμής κομίστρου με τη χρήση τραπεζικών καρτών (είτε φυσική κάρτα είτε κάρτες οι οποίες έχουν φορτωθεί στο ψηφιακό πορτοφόλι συσκευών smartphone ή smartwatch), ενώ δεκτές γίνονται και κάρτες πληρωμών που έχουν εκδοθεί από εξουσιοδοτημένα ιδρύματα.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΑΣΑ, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα επεκταθεί ως το τέλος του έτους σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιβάτες να μετακινούνται χωρίς να χρειάζεται να προμηθευτούν προηγουμένως τον κατάλληλο τύπο κομίστρου. Παράλληλα, σε ισχύ θα παραμείνει ως έχει η δυνατότητα πληρωμής μέσω Ath.ena Ticket και Ath.ena Card.

    Σημειώνεται ότι η δυνατότητα πληρωμής μέσω τραπεζικών καρτών είναι δυνατή μόνο για ατομικές μετακινήσεις (μία κάρτα ανά άτομο).

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Athens Transport, σκέψεις για την απεμπλοκή των οδηγών από την πώληση εισιτηρίων στις γραμμές του Αεροδρομίου υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ήταν δυνατή η αγορά μόνο εισιτηρίων πλήρους αξίας από τους οδηγούς των λεωφορείων ώστε να μην υπάρχει περίπτωση οι επιβάτες να ζητήσουν κανονικό εισιτήριο και να λάβουν μειωμένο, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσαν να παρατηρήσουν αφού όλα τα κόμιστρα ήταν διαθέσιμα σε προφορτισμένα Ath.ena Ticket.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα