Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

0
Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη. Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το...

Λεωφορείο πήρε φωτιά στη λεωφόρο Ποσειδώνος (βίντεο)

Share

    Φωτιά ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 24 Αυγούστου σε αστικό λεωφορείο της θερινής λεωφορειακής γραμμής 122Θ Στ. Αργυρούπολη – Βάρκιζα το οποίο κινούταν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της στάση Λιμανάκια στη Βουλιαγμένη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το όχημα κινούταν επί της λεωφόρου Ποσειδώνος γύρω στις 10 το πρωί, έγινε αντιληπτή πυρκαγιά στο πίσω μέρος του λεωφορείου. Ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και αποβίβασε τους 5 επιβάτες, ενώ στη συνέχεια προσπάθηκε με ίδια μέσα να σβήσει την πυρκαγιά, κάτι που όμως δεν ήταν δυνατό.

    Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική που επιχείρησε με 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα καθώς και εθελοντές.

    Από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ το όχημα καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

     

    Σημειώνεται ότι τα τελευταία 4 χρόνια, στη συγκεκριμένη λεωφορειακή γραμμή δρομολογούνται αστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ βάση σύμβασης με τον ΟΑΣΑ, ενώ προσεχώς θα δρομολογηθούν καινούρια λεωφορεία του αναδόχου που έχει αναλάβει τη λειτουργία των γραμμών για μία 8ετία.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα