Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Περικοπή δρομολογίων στη Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου λόγω της τιμής των καυσίμων

Share

    Ο Δήμος Αμαρουσίου υπήρξε πρωτοπόρος στις υπηρεσίες δημοτικής συγκοινωνίας από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, πραγματοποιώντας κάποτε δρομολόγια 7 ημέρες την εβδομάδα, με συχνότητες που έφταναν ακόμα και τα 15 λεπτά, εξυπηρετώντας το μεγαλύτερο μέρος του δήμου.

    Από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης όμως η δημοτική συγκοινωνία στο Μαρούσι εισήλθε σε μία πορεία κατάρρευσης, μένοντας χωρίς προσωπικό και νέα οχήματα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν συνεχείς μειώσεις δρομολογίων αλλά και πρακτικά και η ιδιωτικοποίησή της αφού τα δρομολόγια σήμερα πραγματοποιούνται από ιδιώτες οδηγούς.

    Ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε πριν από λίγες μέρες, με το δήμο να αποφασίζει την διακοπή των απογευματινών δρομολογίων στις περισσότερες γραμμές, την οποία ο δήμος αποδίδει σε «περιορισμό στην κατανάλωση καυσίμων και βάσει νόμου που εφαρμόζεται μετά από σχετική οδηγία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής».

    Έτσι, καθημερινά θα πραγματοποιούνται μόλις 7 δρομολόγια ως το μεσημέρι στις γραμμές 010 Αγ. Φιλοθέη, 020  Ν. Λέσβος-Αγ. Νικόλαος, 040 Παράδεισος – Πολύδροσο και 080 Ψαλίδι-ΚΑΤ. Παράλληλα, αλλάζει και η ώρα έναρξης των πρωινών δρομολογίων.

    Προς το παρόν φαίνεται πως θα συνεχιστούν τα απογευματινά δρομολόγια στη γραμμή 030 προς Σισμανόγλειο η οποία έχει γλιτώσει από υποβαθμίσεις δρομολογίων και στο παρελθόν αλλά και στη γραμμή Νερατζιώτισσα – Κηφισίας η οποία λειτουργεί μετά από δωρεά λεωφορείων από εταιρεία διαχείρισης εμπορικών κέντρων.

    Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρει πως «έχει ανεπτυγμένο το μεγαλύτερο δίκτυο Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Αττική και εν γένει στη χώρα μας. Η Διοίκηση του Δήμου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα κοινωνικά θέματα της πόλης και το αποδεικνύει καθημερινά. Και στο θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της υπερκατανάλωσης καυσίμων με την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων και την αναδιάταξη του ήδη υπάρχοντος στόλου των οχημάτων, ώστε τα δρομολόγια να επανέλθουν στο πρότερο πλήρες πρόγραμμά τους.»

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα