Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στο σιδηρόδρομο – Ποια δρομολόγια του Προαστιακού θα πραγματοποιηθούν

0
Δεν θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των Προαστιακών γραμμών, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν σωματεία εργαζομένων. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και  με τη συνδρομή και των σωματείων εργαζομένων, θα...

Εκκένωση συρμών μετά από πυρκαγιά στη γραμμή του ΗΣΑΠ – Τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ.

Share

    Ενημέρωση ώρα 18:40

    Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑ.ΣΥ. για το περιστατικό εκκένωσης συρμών μετά από πυρκαγιά στη γραμμή του ΗΣΑΠ, το περιστατικό ξεκίνησε όταν επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας σε ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, που ανέμενε την πράσινη ένδειξη σε φωτόσημο, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου.

    Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό. Παράλληλα, συρμός που κινούνταν στον αντίθετο ρεύμα ακινητοποιήθηκε, λόγω της διακοπής ρευματοδότησης της Γραμμής και εκκενώθηκε και αυτός.

    Διευκρινίζεται, πως η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς να εμφανίζει ορατές ζημιές και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.

    Έρευνα για τα ακριβή αίτια της φωτιάς διεξάγει η Πυροσβεστική.


    Ενημέρωση ώρα 18:08:

    Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή 1 του Μετρό ως και την Κηφισιά.


    Ενημέρωση ώρα 17:48

    Η κυκλοφορία αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη.


    Πυρκαγιά ξέσπασε πλησίον των γραμμών του ΗΣΑΠ στο ύψος της Νερατζιώτισσας το απόγευμα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στις γραμμές στο τμήμα Νέα Ιωνία – Κηφισιά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε βλάστηση κάτω από ένα συρμό που βρισκόταν στην περιοχή της Νερατζιώτισσας. Αμέσως διεκόπη η ηλεκτροδότηση και δύο συρμοί εκκενώθηκαν από επιβάτες.

    Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με 9 πυροσβέστες και τρία οχήματα για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά μικρής έκτασης που προκλήθηκε. Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα