Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Χωρίς τηλεδιοίκηση επ’ αόριστον σημαντικά τμήματα γραμμών του Προαστιακού της Αθήνας

0
Το ζήτημα της λειτουργίας της τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά το επικίνδυνο συμβάν της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, όπου τα χειρότερα αποφεύχθησαν λόγω της παρατηρητικότητας ενός μηχανοδηγού και ενός σταθμάρχη. Αν και η σπουδαιότητα της λειτουργίας του συγκεκριμένου συστήματος (εφόσον λειτουργεί πλήρως) επιβεβαιώθηκε μετά το...

Κολώνα ηλεκτροδότησης τρόλεϊ έπεσε στη Νέα Φιλαδέλφεια – Τραυματίστηκε 14χρονη

Share

    Μία 14χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σήμερα Τετάρτη ύστερα από ατύχημα με την εμπλοκή τρόλεϊ στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κεραίες ενός τρόλεϊ που διέρχονταν από την οδό Φωκών μπλέχτηκαν με τα καλώδια ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να τραβηχτεί και να πέσει στο οδόστρωμα μία μεταλλική κολώνα που συγκρατεί τα καλώδια.

    Από την πτώση της κολώνας τραυματίστηκε μία 14χρονη η οποία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας τις αισθήσεις της. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος άλλος τραυματισμός ενώ δεν υπήρξε κάποια επαφή της κολώνας με το τρόλεϊ.

    Λόγω του ατυχήματος, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φωκών, από το ύψος της Λ. Δεκελείας, στο ρεύμα προς Νέα Ιωνία για να αποκατασταθεί λίγο αργότερα μετά τον καθαρισμό του δρόμου.

    Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος θα πραγματοποιήσει η Τροχαία.

    Η ανακοίνωση της ΟΣΥ σχετικά με το περιστατικό:

    Η Ο.ΣΥ. Α.Ε.,  αναφορικά με το ατύχημα που προκλήθηκε –σύμφωνα  με τις πρώτες ενδείξεις- από εκτροχιασμό κεραιών τρόλεϊ και πτώση μεταλλικού ιστού  στην οδό Σμύρνης και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα να τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά μια 14χρονη, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους οικείους της.

    Στελέχη της Εταιρίας μας από την πρώτη στιγμή βρίσκονται σε διαρκή επαφή μαζί τους καθώς και με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε η ανήλικη.

    Με εντολή της Διοίκησης έχει ήδη συσταθεί Τεχνική Επιτροπή για την άμεση διερεύνηση του συμβάντος.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα