Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: Κλείνουν σταθμοί του Μετρό από το μεσημέρι

0
Κλείνουν με εντολή της αστυνομίας σταθμοί του Μετρό από το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, από τις 15:30 το μεσημέρι, κλειστοί θα είναι οι σταθμοί Κορυδαλλός και Μανιάτικα της γραμμής 3 του Μετρό. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Οι σταθμοί...

Τρένο του Προαστιακού προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα

Share

    Ενημέρωση ώρα 11:09

      Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train στις 11:09, άνοιξε η γραμμή Αθήνα – Οινόη. Αναμένεται σταδιακή αποκαταση των δρομολογίων του Προαστιακού από και προς Χαλκίδα.


    Από τις 11:00 και μέχρι νεοτέρας, ολόκληρο το δρομολόγιο Αθήνα – Χαλκίδα θα πραγματοποιείται με λεωφορεία. Τα λεωφορεία θα σταθμεύουν σε όλους τους σταθμούς εκτός από Αγ. Θωμάς Γεώργιο, Δήλεσι, Αχαρναί και ΣΚΑ.


    Από τις 9:00 π.μ. τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα πραγματοποιούνται με τρένο στο τμήμα Αθήνα – Αφίδναι και με λεωφορείο στο τμήμα Αφίδναι – Χαλκίδα. Τα λεωφορεία πραγματοποιούν όλες τις στάσεις εκτός από τις στάσεις Αγ. Γεώργιος και Δήλεσι.

    Με λεωφορεία θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέχρι την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη γραμμή Αφίδναι – Οινόη.


    Σε πεσμένα δέντρα στην περιοχή της Σφενδάλης προσέκρουσε σήμερα το πρωί τρένο του Προαστιακού με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την Hellenic Train, δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

    Συγκεκριμένα, η αμαξοστοιχία 1531 (Χαλκίδα – Αθήνα) με ώρα αναχώρησης στις 5:03 π.μ., προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθεί.

    Στο τρένο επέβαιναν 35 επιβάτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών.

    ΠΕΠΕ

    Λόγω των πεσμένων δέντρων στη γραμμή υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας. Σύμφωνα με την Hellenic Train, αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις και πιθανές ακυρώσεις δρομολογίων στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα και στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

    Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων στη γραμμή, αφού ουδέποτε οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν για το κόψιμο των καμένων δέντρων μετά τη μεγάλη φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας το 2001.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα