Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στην Αθήνα το Σάββατο: Κλείνουν δρόμοι για τα ΙΧ, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας του Μετρό

0
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) μαζί με περισσότερους από 2.000 Δήμους από 44 χώρες της Ευρώπης συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του This is Athens – CityFestival με τη δράση «ΑΘΗΝΑς χωρίς αυτοκίνητο», που διοργανώνεται στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στον ομώνυμο δρόμο. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9), αναδεικνύει την ανάγκη για βιώσιμη αστική κινητικότητα. Με θέμα «Κοινόχρηστος δημόσιος χώρος», προτρέπει φέτος τους Δήμους να πάρουν αποφάσεις για την...

Χωρίς τηλεματική λεωφορειακές γραμμές της ανατολικής Αττικής

Share

    Χωρίς τη δυνατότητα να ενημερώνονται σε ζωντανό χρόνο μέσω της εφαρμογή της τηλεματικής για τα δρομολόγια που εκτελούνται έχουν μείνει από την περασμένη Κυριακή οι επιβάτες σε λεωφορειακές γραμμές της ανατολικής Αττικής.

    Πρόκειται για τις γραμμές στις οποίες από τα τέλη Αυγούστου έχουν αρχίσει να δρομολογούνται τα νέα λεωφορεία των ιδιωτών, αντικαθιστώντας παλιότερα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, πρόκειται για πρόβλημα στη σύνδεση του εξοπλισμού της τηλεματικής που διαθέτουν τα λεωφορεία με το σύστημα του ΟΑΣΑ, το οποίο αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα. Αν και οι επιβάτες δεν μπορούν να ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής OASA Telematics ή των έξυπνων στάσεων (όπου υπάρχουν) για τα δρομολόγια σε ζωντανό χρόνο, εντούτοις ο εξοπλισμός της τηλεματικής στα λεωφορεία αυτά βρίσκεται σε λειτουργία.

    Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως 50 λεωφορεία του ιδιώτη αναδόχου βρίσκονται στους δρόμους της ανατολικής Αττικής. Συνολικά, μέχρι τις αρχές του 2025 αναμένεται να δρομολογηθούν πάνω από 200 νέα λεωφορεία σε ανατολική και δυτική Αττική.

    Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, τα αστικά λεωφορεία που είχαν δρομολογήσει τα ΚΤΕΛ σε ανατολική και δυτική Αττική είχαν παραμείνει 2,5 χρόνια εκτός της τηλεματικής μέχρις ότου βρεθεί λύση για τη σύνδεσή τους.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα