Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Κυριακή 20 Οκτωβρίου: Μεταβολές δρομολογίων Τραμ λόγω του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας

0
Μεταβάλλονται τα δρομολόγια του Τραμ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, λόγω της διοργάνωσης του 28ου Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας. Τα δρομολόγια στη Γραμμή 6 του Τραμ Πικροδάφνη – Σύνταγμα θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση  Φιξ από τις 7 το πρωί και ως το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου. athenstransport.com

Στο πειθαρχικό οδηγός λεωφορείου που φέρεται να κατέβασε επιβάτη ο οποίος μετέφερε γατάκι

Share

    Κλήση για απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο έλαβε οδηγός της ΟΣΥ ύστερα από καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία κατέβασε από το όχημα έναν επιβάτη ο οποίος μετέφερε ένα γατάκι.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥ, αν αποδειχθεί πως έχει υπάρξει παράβαση του νόμου, τότε θα καταλογιστούν ευθύνες στον οδηγό. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, «η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…»

    Όπως πάντως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΟΣΥ δεν έχει λάβει κάποια καταγγελία για το περιστατικό, ενώ καλεί όσους πολίτες έχουν κάτι να καταγγείλουν να το κάνουν στο αρμόδιο τμήμα καταγγελιών.

    Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν, όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας, σε περιπτώσεις που δεν είχε υποβληθεί καταγγελία, δεν ήταν δυνατός και ο καταλογισμός ευθυνών σε εργαζόμενους.

    Η ανακοίνωση της ΟΣΥ:

    Η Ο.ΣΥ.ΑΕ. αναφορικά με το περιστατικό που καταγγέλλεται, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και τον ισχυρισμό ότι οδηγός των Οδικών Συγκοινωνιών κατέβασε επιβάτη επειδή μετέφερε ένα γατάκι ενημερώνει ότι:  

    Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή έλαβε γνώση για το περιστατικό και έχει ήδη εντοπίσει τον οδηγό, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία. 

    Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει παράβαση του νόμου ‘‘περί μετακίνησης με ζώα’’, ο οποίος στο άρθρο 4 παρ.4β, μεταξύ άλλων ορίζει ότι: « η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς με οδικά μέσα και μέσα σταθερής τροχιάς επιτρέπεται με ευθύνη του επιβάτη και κατά την κρίση του οδηγού ή άλλου εντεταλμένου προσωπικού του μεταφορέα…εφόσον είναι τοποθετημένο σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς κλειστού τύπου διαστάσεων έως 70 εκ. χ 40εκ. χ50 εκ. και εφόσον ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του ζώου φέρει το ατομικό βιβλιάριο υγείας-διαβατήριο του ζώου…και τα τοποθετούν στους ελεύθερους χώρους των οχημάτων…» τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες εις βάρος του οδηγού. 

    Η  Ο.ΣΥ. Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι προέβη στις απαιτούμενες διαδικασίες -παρά το γεγονός ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει λάβει καμία επίσημη καταγγελία- καθώς οι ανάγκες μεταφοράς του επιβατικού κοινού, μεταξύ αυτών και η μεταφορά των ζώων συντροφιάς, βρίσκονται  στο επίκεντρο του παραγόμενου έργου μας. 

    Τέλος, υπενθυμίζουμε  ότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα καταγγελιών, στο οποίο τα περιστατικά που καταγγέλλονται αντιμετωπίζονται ευκολότερα και αμεσότερα. 

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα