Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στα ταξί

0
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο...

Συνδικαλιστές στις συγκοινωνίες της Αθήνας: Καμία μπάρα ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν θα κλείσει

Share

    Νέα εμπόδια στην ολοκλήρωση της μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο βάζουν οι συνδικαλιστές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των σωματείων της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ, λήφθηκε απόφαση να μην κλείσει καμία μπάρα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

    Τα σωματεία αποφάσισαν επίσης να προχωρήσουν σε συντονισμό για οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου καμία συγκοινωνιακή ΔΕΚΟ να μην μπει στο υπερταμείο.

    Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, οι μπάρες αναμένονταν να αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά (πλην μίας ανά σταθμό) από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με στόχο να έχουν κλείσει ως τις 20 Δεκεμβρίου.

    Πριν δύο ημέρες ή Ένωση Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ είχε καταγγείλει πως υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας καθώς οι μπάρες δεν έχουν ακόμα διασυνδεθεί με το σύστημα πυρασφάλειας με κίνδυνο να υπάρξει εγκλωβισμός επιβατών στους σταθμούς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο ΟΑΣΑ απάντησε πως θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα