Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025

Διακόπτεται για τρεις μήνες η κυκλοφορία του Τραμ στο κέντρο της Αθήνας

0
Από τις 4 Μαρτίου και ως τα μέσα Ιουνίου η γραμμή 6 του Τραμ Πικροδάφνη - Σύνταγμα θα έχει ως τερματικό σταθμό τη στάση Φιξ, με το τμήμα Φιξ-Σύνταγμα να παραμένει κλειστό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επόμενη φάση των εργασιών για την ανάπλαση της λεωφόρου Βασ. Όλγας. Σύμφωνα με τον...

Εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια σαμποτάρουν τα Λεωφορεία;

Share

    Πολύ σοβαρές καταγγελίες εναντίον εργαζόμενων της ΟΣΥ έκανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης μέσα στη Βουλή. Ο υπουργός μίλησε για κυκλώματα εργαζομένων τα οποία δηλώνουν ψεύτικες βλάβες στα λεωφορεία αλλά ακόμα και για εργαζόμενους οι οποίοι προκαλούν οι ίδιοι βλάβες ώστε τα λεωφορεία να μη βγαίνουν στους δρόμους.

    Μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός αναφέρθηκε σε «κυκλώματα τα οποία λυμαίνονταν τις αστικές συγκοινωνίες, εντός και εκτός των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών». Συγκεκριμένα, μίλησε για πόρισμα επιτροπής της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και από το οποίο προκύπτουν «κυκλώματα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, που για τους δικούς τους λόγους δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία που πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι σε κυκλοφορία».

    Εργαζόμενοι στα αμαξοστάσια, σύμφωνα με το πόρισμα που επικαλείται ο υπουργός, φούσκωναν τεχνητά των αριθμό των βλαβών στα λεωφορεία ώστε αυτά να παραμένουν μέσα στα αμαξοστάσια. «Ξαφνικά, δηλαδή, (σ.σ. στοιχεία από το 2017) από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα μέρες, αρρωσταίναν φαίνεται τα λεωφορεία λόγω του καιρού, φτάνουμε στις 230».

    Ακόμα χειρότερα,  ο υπουργός κατήγγειλε σαμποτάζ από υπαλλήλους οι οποίοι προκαλούσαν οι ίδιοι βλάβες σε λεωφορεία. «Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή, χτύπημα με σφυρί στα τακάκια ενός λεωφορείου. Υπάρχουν κυκλώματα που σαμποτάρουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών».

    Όσον αφορά τις ελλείψεις ανταλλακτικών, ο υπουργός είπε πως αν και οι συνδικαλιστές καλούσαν τα κανάλια στα αμαξοστάσια καταγγέλοντας πως δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, τα ανταλλακτικά αυτά υπήρχαν αλλά δεν χρησιμοποιούταν.

    Στην ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο διοικητικών ή ποινικών διώξεων εναντίον εργαζομένων ούτε ξεκαθάρισε αν το πόρισμα το οποίο επικαλείται θα δοθεί στη δημοσιότητα.

    Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τη μεριά των συνδικαλιστών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα