Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στα ταξί

0
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο...

ΟΑΣΑ: Επανενεργοποιούνται οι λεωφορειολωρίδες

Share

    Τυπικά υπάρχουν ακόμα, στην πράξη όμως η χρήση τους αποκλειστικά από τα λεωφορεία έχει καταργηθεί. Τώρα όμως ο ΟΑΣΑ λαμβάνει αποφάσεις για την επαναλειτουργία των λεωφορειολωρίδων ετοιμάζοντας και πρόστιμα για τους οδηγούς Ι.Χ. που κινούνται μέσα σε αυτές.

    Πριν λίγες μέρες ο ΟΑΣΑ ενέκρινε δέσμευση πίστωσης ύψους 1.2 εκατ. ευρώ για την προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων, ενώ με άλλη απόφαση ανατέθηκε στην εταιρεία ΟΔΟΣΗΜΑΝΣΗ – Κ. ΧΡΟΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. η οριζόντια σήμανση Αποκλειστικών Λωρίδων Λεωφορείων στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ έναντι ποσού 18.344,93 ευρώ με ΦΠΑ. Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά αναφέρονται οι άξονες που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες ανανέωσης της διαγράμμισης: Λ. Κηφισίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου – Λ. Αμαλίας, Λ. Αμαλίας, Λ. Βασ. Σοφίας, Πατησίων, Λ. Αλεξάνδρας, Λ. Μεσογείων, Παπαδιαμαντοπούλου.

    Ζητούμενο πάντως εξακολουθεί να παραμένει η αναβάθμιση του συστήματος παρακολούθησης των λεωφορειολωρίδων. Σήμερα, υπάρχουν 40 κυτία παρατήρησης λεωφορειολωρίδων εκ των οποίων τα 14 από αυτά φέρουν φωτογραφικές μηχανές ενώ τα υπόλοιπα είναι εικονικά. Ο ΟΑΣΑ έχει τη δυνατότητα να μετακινεί τις κάμερες από κυτίο σε κυτίο ώστε να παρακολουθούνται διαφορετικοί δρόμοι ανά διαστήματα. Μέσω της αναβάθμισής τους, οι αναλογικές φωτογραφικές μηχανές θα αντικατασταθούν από ψηφιακές κάμερες οι οποίες θα έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας αφού δεν απαιτείται εμφάνιση των φιλμ.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, τα σημαντικότερα οφέλη από την λειτουργία των Αποκλειστικών Λωρίδων Λεωφορείων (ΑΛΛ) συνοψίζονται στα εξής:

    • Αύξηση της ταχύτητας των λεωφορείων σε 23 χλμ /ώρα,
    • Βελτίωση της ποιότητας μεταφοράς των ΜΜΜ με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο ελκυστικά για το επιβατικό κοινό,
    • Αύξηση της επιβατικής κίνησης των ΜΜΜ και μείωση της χρήσης των ΙΧ οχημάτων,
    • Μείωση της κατανάλωσης καυσίμων για τα ΜΜΜ,
    • Βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών
 
 

Διαβάστε Περισσότερα