Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας Αλίμου

Share

    Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Αλίμου.

    Μία μέρα νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Κονδύλης «εγκαινίασε» τα 3 λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια σε 2 γραμμές: τη γραμμή 10 και τη γραμμή 20, που ενώνουν τις γειτονιές της πόλης μεταξύ τους και με το Μετρό Αλίμου.

    Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια επίμονης δουλειάς, εγκρίσεων, οργάνωσης, μέχρι και ειδική νομοθετική ρύθμιση για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία και να είναι έτοιμη για λειτουργία η Δημοτική Συγκοινωνία Αλίμου. Τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ και ότι επιτέλους αποκτούν συγκοινωνία περιοχές όπως ο παλαιός Άλιμος, κάτι που ήταν αίτημα των κατοίκων χρόνια τώρα.

    Δείτε: Οι δημοτικές συγκοινωνίες της Αττικής

    Τα τρία λεωφορεία που θα εκτελούν τα δρομολόγια είναι οχήματα υπερσύγχρονα, με συστήματα ασφαλείας τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες.

    Σημειώνεται ότι ο Δήμος Αλίμου ήταν ένας από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που εκμεταλλεύθηκε τη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει την πρόσληψη ιδιωτών οδηγών για τη λειτουργία υπηρεσιών δημοτικής συγκοινωνίας.

 
 

Διαβάστε Περισσότερα