Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: 24ωρη απεργία στα ταξί

0
Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (Σ.Α.Τ.Α.) από τις 5 το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, έως τις 5 το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο εκθεσιακό κέντρο...

Στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία – Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Share

    Άρχισε σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία 32 εκ των 140 ηλεκτρικών λεωφορείων της
    Ο.ΣΥ. Α.Ε. τα οποία, βάσει της σύμβασης για την προμήθειά τους, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν διαδρομές  18 ωρών ημερησίως -χωρίς επιβάτες- έως ότου συμπληρώσουν 5.000 χιλιόμετρα σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

    Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στο κέντρο της Αθήνας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Στέφανος Αγιάσογλου συνάντησαν το λεωφορείο στη Λεωφόρο Συγγρού και επιβιβάστηκαν ακολουθώντας ένα τμήμα της διαδρομής του.

    https://youtu.be/mhMA8jNgcLU?si=hCiamZBdzklW-Mvb
    Το υπερσύγχρονο λεωφορείο τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι περνούσαν από τη στάση και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πρώτους επιβάτες. Ο ενθουσιασμός των παιδιών για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης αναφορικά με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Εταιρείας.

    Η Ο.ΣΥ. Α.Ε., όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου, «πατάει γκάζι» για την είσοδό της στην επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών και την μετάβαση στην πράσινη αστική κινητικότητα. 

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα