Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση των νέων διοικήσεων Hellenic Train – ΟΣΕ – Τι αποφάσισαν για το σιδηρόδρομο

Share

    Την πραγματοποίηση, μέσα στην περασμένη εβδομάδα, της πρώτης συνάντησης των νέων διοικήσεων της Hellenic Train και του ΟΣΕ ανακοίνωσε η Hellenic Train. Όπως αναφέρεται, η συνάντηση έγινε «σε κλίμα σύμπνοιας και κατανόησης των αναγκών» και «με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του σιδηρόδρομου και σκοπό τον συγκερασμό των απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών».

    Όπως αναφέρει η εταιρεία, καθώς και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να θεραπεύσουν παθογένειες αλλά και δυσλειτουργίες του παρελθόντος, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση εκφράστηκε η βούληση για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, γρήγορου, άνετου και ασφαλούς σιδηροδρομικού δικτύου, σε πλήρη διαλειτουργικότητα με τα ευρωπαϊκά αντίστοιχα δίκτυα.

    Στη συνάντηση των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος τού ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος τού ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo, οι νέες Διοικήσεις συμφώνησαν τα εξής:

    • Tην περαιτέρω απόλυτη αυστηροποίηση της τήρησης του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας και την εντατικοποίηση των ελέγχων ασφαλείας του σιδηροδρομικού συστήματος.
    • Tην περαιτέρω ενίσχυση με μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό του κοινού Κεντρικού Ρυθμιστή Κυκλοφορίας και τη θεσμοθέτηση επιπλέον κοινών διαδικασιών για την ασφάλεια.
    • Την ρύθμιση όλων των εκκρεμοτήτων και οικονομικών διαφορών του παρελθόντος των δύο οργανισμών.

    Τέλος, αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση τακτικών συντονιστικών συσκέψεων μεταξύ των Διοικήσεων των δύο οργανισμών για την διαμόρφωση στρατηγικών, αλλά και για την άμεση και συντονισμένη αντιμετώπιση και επίλυση τρεχόντων θεμάτων.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα