Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Θέατρο εν κινήσει στη λεωφορειακή γραμμή 608

Share

    Έχουν περάσει κάποια χρόνια από την τελευταία φορά που ένα αστικό λεωφορείο της Αθήνας φιλοξένησε θεατρική παράσταση. Σε λίγες μέρες το εγχείρημα θα επαναληφθεί με την perfomance “608: Inferno – κυκλική” από την Ηauscompanytheatre, με την υποστήριξη της ΟΣΥ.

    Το λεωφορείο φυσικά δεν θα πραγματοποιήσει το κλασικό δρομολόγιο της γραμμής 608 αλλά θα ακολουθήσει άλλη πορεία, έχοντας ως αφετηρία την πλατεία Αττική και έναν προορισμό-έκπληξη εντός Αττικής, με τη συνολική εμπειρία της παράστασης να διαρκεί 180 λεπτά.

    Όπως αναφέρει η περιγραφή της παράστασης, οι θεατές-επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εν κινήσει performance, η οποία θα μετατρέψει ένα ιστορικό αστικό λεωφορείο στην κιβωτό των κολασμένων που προσπαθούν μέχρι και σήμερα να αφηγηθούν το μαρτύριο της αναμονής, του συνωστισμού και της απαράλλακτης καθημερινότητας εκεί όπου δεν φτάνει ούτε ο ήλιος.

    Μια καινούργια κρυφή διαδρομή μας ξεναγεί στους 9 κύκλους της Κόλασης. Το λεωφορείο φτάνει, οι θεατές επιβιβάζονται και το ταξίδι ξεκινά.

    9 κύκλοι

    9 στάσεις

    Όσο η διαδρομή βαθαίνει, και το λεωφορείο χάνεται, θηρία και βασανισμένες ψυχές γίνονται συνεπιβάτες. Πως και με ποιον τρόπο αποπληρώνεται το μεγαλύτερο απάνθρωπο κατασκεύασμα του ανθρώπινου μυαλού, η αμαρτία; Ίσως, πράγματι, να υπάρχει εκεί έξω μια Κόλαση. Ίσως να τη ζούμε και καθημερινά.

    Η παράσταση θα παίζει από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι τη 1 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8:30 μ.μ. με αρκετές παραστάσεις να είναι ήδη sold out.

    Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μάριος Κακουλλής, τη διασκευή έχει κάνει η ομάδα Ηauscompanytheatre, σύμβουλος δραματουργίας είναι η Ελένη Μολέσκη και παίζουν οι Μαριαλένα Ηλία, Οδυσσέας Ιωάννου, Θάνος Μάνος, Κωνσταντίνος Μαυροπούλος, Κωνσταντίνου, Θάνος Κόνιαρης, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ, Μέγκυ Σούλι.

    athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα