Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΑΣΥ: Βλάβες σε δύο συρμούς του Μετρό προκάλεσαν συνωστισμό στο σταθμό του Συντάγματος

Share

    Οι βλάβες που προκλήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο συρμούς της γραμμής 3 του Μετρό ήταν το αίτιο πρόκλησης μεγάλου συνωστισμού σε αποβάθρα του σταθμού του Συντάγματος το πρωί της Πέμπτης. Εξαιτίας της βλάβης, από την αποβάθρα δεν διήλθε συρμός για 11 περίπου λεπτά κατά την ώρα της πρωινής αιχμής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ασφηκτικές συνθήκες σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών.

    Παράλληλα, έγινε μία προσπάθεια για διαχείριση της κυκλοφορίας του κοινού από το πρωσωπικό του σταθμού, η οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν απέδωσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΣΤΑ.ΣΥ., μετά τις 8 το πρωί, παρουσιάστηκαν βλάβες σε δύο διαδοχικούς συρμούς από τον Πειραιά προς το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος από τον ηλεκτροδηγό.

    Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Την ίδια ώρα, τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

    Μετά τις 08:36, η κίνηση των συρμών διεξαγόταν προσωρινά κάθε 1μιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας.

    Όπως διευκρινίζεται, κατά τη διάρκεια της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας, το προσωπικό του σταθμού του Συντάγματος έκλεισε την κυλιόμενη σκάλα καθόδου στην αποβάθρα προς Δουκ. Πλακεντίας προκειμένου να περιοριστεί ο συνωστισμός των επιβατών. Την ίδια ώρα όμως οι είσοδοι του σταθμού ήταν ανοικτές ενώ λειτουργούσε κανονικά για τη γραμμή 2 με αποτέλεσμα ο συνωστισμός να αυξάνεται κατά τη διάρκεια των 11-15 λεπτών που διήρκησε η καθυστέρηση στη διέλευση των συρμών.

    Αλέξανδρος Λιάρος – athenstransport.com

 
 

Διαβάστε Περισσότερα